preloader
Споделяне

Често задавани въпроси

Доставка

Срокове за изпращане и доставка

Поръчките, получени в системата до 12:00 ч. в работен ден, се обработват и изпращат в същия ден. Всички поръчки направени след този час се изпращат на следващия работен ден.

Проследяване на пратка

Ако куриерската фирма, която извърша доставката, предоставя услуга за проследяване на пратка, клиентът може да се възползва от тази услуга, като посети онлайн платформата за проследяване на пратки на съответната куриерска фирма.

Плащане

Начини на плащане

Заплащането на поръчаните стоки в онлайн книжарницата става по някой от следните начини:

 • наложен платеж, при получаване;
 • банков превод;

Акаунт в сайта

Регистрация

За използването на сайта и закупуването на стоки, регистрацията на потребителя в платформата не е задължителна.

Регистрацията в сайта създава архив с предишни поръчки на потребителя, а също така дава възможност за по-лесно и бързо изпращане на нови поръчки, без необходимост от повторно вписване на данните за контакт и доставка.

Отписване от бюлетина

Ако сте се абонирали за бюлетина за известия, но не желаете занапред да получавате повече такива, можете да се отпишете от бюлетина, като последвате връзката „Отписване“ в който и да е от имейлите, получени от системата.

Обща информация

Условия за покупка

За използването на сайта и закупуването на стоки е необходимо потребителят да се запознае с Общите условия за ползване и да ги приеме, преди да подаде своята заявка за покупка на избрани от него артикули.

Наличност на стоки и срок за изпълнение на поръчка

Наличността на стоките в сайта е обозначена с етикет на страницата на всеки продукт, над неговото наименование.

Поръчките на стоки с етикет „С поръчка“ се изпълняват в срок от 14 работни дни или в друг предварително уговорен срок.

Закупуване на стоки

След като потребителят избере и добави в поръчката желаните стоки, е необходимо да довърши поръчката, като следва инструкциите, които се появяват на екрана при всяка следваща стъпка при подаването на поръчката.

При успешно изпращане на поръчката, потребителят получава автоматичен системен имейл на посочения от него имейл адрес, даден при подаването на поръчката. Този имейл съдържа информация за поръчката и стоките в нея.

Замяна и връщане

Връщане на стоки

Онлайн книжарницата приема връщане на стоки в указания в закона 14 дневен срок. Изискванията при връщането на стоки са както следва:

 • търговският вид на стоката да не бъде нарушен;
 • стоката да бъде върната в оригиналната опаковка;
 • върнатите стоки да са придружени с копие на фактура или копие на касов бон за покупката, както и с „Протокол за връщане на стоки“ попълнен и подписан от потребителя;
 • потребителят да е предоставил чрез имейл банкова сметка, на която желае да получи паричната стойност за върнатите стоки;
 • потребителят поема разходите за доставката на върнатите стоки;

Връщане на място в нашите книжарници

Ако желаете лично да върнете стока в някоя от нашите книжарници е небходима предварителна уговорка и потвърждение от служител, обслужващ търговския обект. Всички останали условия за връщане на стоки остават в сила.

Връщане на стоки срещу Ваучер за отстъпка или Карта за подарък

Ако клиентът желае, може да върне поръчани стоки, като получи Ваучер за отстъпка или Карта за подарък, равностойни на стойността на върнатите стоки. Всички останали условия за връщане на стоки остават в сила, с изключение на условието за предоставяне на банкова сметка.

Карти за отстъпка и подарък

Карти за подарък

Потребителите на онлайн книжарницата могат да закупят Карта за подарък на определена стойност, с която те или друг потребител може да заплати поръчка на стоки през платформата.

Ваучери за отстъпка

Потребителите на платформата могат да използват Ваучер за отстъпка при закупуването на стоки в онлайн книжарницата, ако разполагат с такъв.

За други въпроси можете да използвате формата за контакт по-долу

Форма за контакт

  Приветстваме Ви с „Добре дошли“ в Православна книжарница „Преп. Максим Изповедник“. По молитвите на преп. Максим, Господ да Ви насочи към най-полезното и душеспасително за Вас четиво!

  Сайтът използва т. нар. „бисквитки“ за оптимизиране на показваното съдържание. Ако желаете да се запознаете подробно с това какви данни за посещенията на сайта се събират, можете да отидете на страницата за